İzmir Ekonomi Üniversitesi uluslararası denetime açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 14:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR- İzmir Ekonomi Üniversitesi(İEÜ)'nin, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı'na müracaatı kabul edildi. Böylece üniversitenin yönetim, eğitim öğretim, araştırma ve toplumsal idari hizmetlerindeki kalitesi, bağımsız bir dış kurum tarafından değerlendirilecek.

Başvurunun kabul edilmesiyle denetim süreci de başladı. İlk aşama olarak İEÜ bünyesinde kurumsal değerlendirme komitesi oluşturuldu. Bu komite, üniversite genelinde yaygın bir katılım sürecinden de faydalanarak öz değerlendirme raporu hazırlayacak. 2009 Mart ayında İEÜ'yü ziyaret edecek olan EUA Değerlendirme Komitesi, üniversite üst yönetimi, akademik ve idari personel ve öğrencilerle görüşmeler yapacak, öz değerlendirme raporu doğrultusunda görüşlerini bildirecek. Bu görüşe uygun olarak İEÜ Kurumsal Değerlendirme Komitesi tarafından raporuun revize edilmesinin ardından EUA Değerlendirme Komitesi, ikinci ziyareti yaparak sonuç raporunu yazacak.

Konu hakkında bilgi veren İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Esen, ''Üniversitemiz, geçen yedi yılda yüksek öğretim kurumları arasında saygın bir yer edindi. Kalitede çıtayı hep yüksek tuttuk. Bundan emin olduğumuz için de Avrupa Üniversiteler Birliği'nin denetimine açtık. Bunun bize, dünya kalitesinde yüksek öğrenim veren bir kurum olma yolunda çok önemli katkıları olacak.'' dedi.

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Avrupa Üniversiteler Birliği ile Avrupa Birliği Rektörler Konferansları Konfederasyonu'nun, 31 Mart 2001 tarihinde Salamanka İspanya'da alınan bir kararla oluştu. Şu anda 46 ülkede 800'den fazla üyesi bulunan EUA, dünya genelinde tanınırlığı olan ve geleceğin Avrupası'nın yüksek eğitim öğretim ve araştırma süreçlerinin şekillenmesinde belirleyici rol oynayan uluslararası bir kurum özelliği taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber